Exposició: violència masclista #desdecasa

Us animem a visitar l’exposició de fotografia artística “violència masclista #desdecasa” realitzada pel Grup de Dones Temps de Dona del Baró de Viver.  Les imatges exposades son el resultat d’un procés de fotografia participativa dinamitzat i conceptualitzat per l’entitat Luciérnagas Arte en Acción, mitjançant el qual les pròpies dones com a artistes construeixen un relat al voltant del que pensen i senten sobre la violència masclista dins la llar. 

El procés participatiu va consistir en tres sessions que giraven al voltant la reflexió grupal envers el tema de la violència masclista dins la llar basat en l’experiència de persones conegudes, familiars o amigues, i l’aplicació de la tècnica fotogràfica com a instrument artístic per a l’escenificació basada en la ficció de fets reals. El resultat no us deixarà indiferents. Com a observadores, l’exposició primer es percep com un mural incommensurable de llums i ombres, de plens i buits, de crits i silencis que fan trontollar el nostre equilibri emocional, però després ens conviden a acostar-nos més a prop i a observar cada imatge individual com un tot, com una història en sí mateixa, o com una paraula dins d’un relat. La jerarquia, el significat i l’impacte emocional que decidim atorgar a la nostra percepció de les imatges fa que s’estableixi un diàleg entre el relat escenificat i el que percebem com a dones, que pel fet de ser-ho, patim situacions de violència masclista en el nostre entorn més immediat, establint una connexió entre la individualitat i la universalitat, que fa que sentim a la nostra pell el concepte de sororitat en tota la seva dimensió.

Gràcies a l’art i la valentia del Grup de Dones Temps de Dona, la dinamització i la conceptualització de l’entitat Luciérnagas Arte en Acción i l’organització del projecte per part del Centre Cívic Baró de Viver, l’exposició aconsegueix l’objectiu pel qual es va concebre: utilitzar la pràctica fotogràfica com a eina d’apoderament i autoconeixement per activar processos de transformació social. L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00. Cal reserva prèvia. Hi ha la possibilitat de fer visita guiada els dimarts i els divendres amb Luciérnagas Arte en Acción contactant amb el centre cívic (recomanada).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website