Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència

Propostes per l’11F 2022

El dia 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, va ser proclamat l’any 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides per reivindicar el paper de la dona en el món científic i tecnològic i aconseguir la igualtat en l’accés i participació en la investigació científica. Segons la UNESCO, a Europa, les dones encara són menys del 45% en la comunitat científica i en l’àmbit de la intel·ligència artificial, un sector en ple creixement i dels més capdavanters, les dones representen només un 10-15%.  

Hi ha diversos estudis que destaquen que a causa dels estereotips de gènere i la manca de referents femenins, les nenes se senten inferiors en relació a l’àmbit STEM, i són sovint els nens qui tenen més motivació i predisposició a escollir assignatures i carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia.

Per reflexionar sobre aquest fet i eradicar aquestes desigualtats, des de Fundesplai ens proposen 15 activitats educatives per a totes les edats relacionades amb la recerca de 15 dones científiques que trobareu en aquest enllaç: https://escoles.fundesplai.org/blog/recursos/15-activitats-dona-ciencia/

D’altra banda, en el següent enllaç https://www.upf.edu/web/focus/noticies/-/asset_publisher/qOocsyZZDGHL/content/id/254688346/maximized#.YgKo0y8rxQI trobareu diferents propostes de xerrades, debats i tallers amb l’objectiu de fomentar la igualtat d’oportunitats i promoure les vocacions científiques entre les més petites ofertes per investigadores i professores de la UPF. 

Per últim, la Universitat de Barcelona també ofereix exposicions, debats, tertúlies, jornades i el projecte https://100tifiques.cat/ amb científiques que faran xerrades simultànies a centres escolars de tot Catalunya, dirigides a alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO per fomentar una relació més directa i recíproca entre la ciència i la societat. Les podreu trobar en aquest enllaç: https://www.ub.edu/dia-dona-nena-ciencia/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website