Xerrada: La prevenció de les relacions abusives.

Segons estudis realitzats a Europa, Estats Units i Canadà, s’estima que entre un 23-25% de les nenes i entre un 10-15% dels nens, pateixen abusos sexuals abans dels 17 anys. L’abús sexual infantil és per tant un problema de salut pública que requereix d’una atenció especialitzada i sobretot d’una presa de consciencia per part de tota la societat.

És per aquest motiu que des de la comissió de coeducació i diversitat hem valorat oferir aquesta xerrada a les famílies de l’escola.

La xerrada la durà a terme Vicki Bernadet, presidenta i fundadora de l’associació Vicki Bernadet, que fa més de 25 anys que promou l’atenció, la prevenció i la sensibilització dels abusos sexuals a menors.

Partint de la màxima “no es pot prevenir allò que no coneixem”, és un taller que ofereix eines per a la prevenció i detecció de l’abús sexual a les persones que més a prop estan dels infants i adolescents: els seus pares, mares, avis, àvies i/o tutors legals.

Aquesta temàtica s’encara amb naturalitat, sense carregar de culpabilitat a les persones que es troben en aquestes situacions i que no saben realment què els està passant. Només amb la formació i la informació veraç es poden prevenir situacions abusives i és possible ajudar les persones que les viuen i el seu entorn.

Objetius:

1. Definir i treballar conceptes relacionats amb diferents situacions abusives.

2. Entendre els silencis i les complicitats que porten al “secretisme” dels infants i adolescents. 

3. Dotar d’eines de detecció i prevenció.

Metodologia:

La metodologia utilitzada és grupal, dinamitzadora i participativa. No és una activitat teòrica, sinó un espai de reflexió i aprenentatge sobre com prevenir les relacions abusives d’infants i adolescents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website