Moviment: Roba sense gènere #skirtmouvement

La desproporcionada reacció d’un institut enfront d’un noi que li va venir de gust anar un dia amb faldilla a classe, crea tot un fenomen social de reivindicació sobre el gènere de la roba que causa furor entre els i les adolescents.

Tot va començar un matí en la qual Mikel va voler realitzar una reivindicació feminista, assistint amb faldilla a classe. Com li feia una mica de vergonya, va demanar a les seves amigues de classe que li acompanyessin i elles també vinguessin vestides amb faldilla.

Una vegada en el col·legi se li va treure de classe i se li va enviar a veure al psicòleg de l’institut, on, entre altres coses, se li va preguntar sobre el seu sentiment de pertinença a un gènere determinat: Et sents noia o noi?, li van arribar a preguntar. Deixant a un costat les normes ètiques que el professional podria estar vulnerant segons el codi ètic professional, el fet, lluny de quedar-se entre les parets de l’institut com una conducta tradicionalista més, va passar a les xarxes socials i es va crear tot un fenomen social entre els adolescents, disposats a cridar als quatre vents que: “la roba no té gènere”.


Aquí us deixem amb el vídeo de Mikel:

@mikelgmz

No me daba tiempo a contarlo todo☠️#parati

♬ original sound – Mikel Gómez


Us deixem també una sèrie de vídeos reivindicatius que es van gravar durant la jornada del 3 de novembre, dia en què es va organitzar el moviment perquè tots aquells alumnes que volguessin, especialment els nois, acudissin amb faldilles a classe per a reivindicar que la roba no té gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website