Materials taller Emocions i sexualitat: Claus per una educació plena

El passat 16 de febrer la Cooperativa Coeducacció, amb la subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, ens va oferir un taller sobre emocions i sexualitat.

Des de l’associació ens han fet arribar uns recursos referents als temes tractats en el taller que hem cregut molt interessants per a compartir amb tota la comunitat de famílies de l’escola La Maquinista.

El primer material que us presentem és una guia de l’Ajuntament d’Andújar, finançat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Sota el títol “CONECTAR SIN QUE NOS RAYE”, la guia ens presenta en 12 capítols una campanya de sensibilització per a la prevenció de la violència de gènere entre adolescents i joves:

El seu objectiu primordial és estimular la reflexió sobre determinades idees preconcebudes, actituds i comportaments contraris a la igualtat i pròxims a la violència de gènere, amb especial atenció als quals apareixen en l’àmbit de les noves tecnologies i Internet (ciberviolencias). D’altra banda, es pretén també que la campanya contribueixi al fet que es desenvolupin formes de relació molt més saludables, i s’interioritzin la igualtat i el respecte com a valors essencials per a la convivència.

Duque, I. (2020) Guía didáctica: Conectar sin que nos raye. Andújar: CMIM

Malgrat que és una guia pensada perquè els docents puguin aplicar diferents recursos a les seves aules, també és molt pràctica per a les famílies. Inclou exercicis d’autoconeixement, exercicis per a treballar amb les noies i material teòric, molt amè, per poder posar una mica en ordre les nostres idees i conceptes com mares i pares.

Podeu descarregar-la des de AQUÍ:

GUÍA CONECTAR SIN QUE NOS RAYE

En segon lloc, el ponent del taller ens ha proporcionat un llistat d’enllaços i recursos, confeccionat per ell mateix. Des d’aquí volem agrair-li a Carles Vidal i a la Cooperativa Coeducacció per deixar-nos publicar en el nostre blog de la comissió, per a totes les famílies del col·legi, aquest material propi. Podeu descarregar el document amb els enllaços des del següent enllaç:

Podeu descarregar-lo des de AQUÍ:

Un pensament sobre “Materials taller Emocions i sexualitat: Claus per una educació plena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website